Van Disseldorp
De Echte Bakker

Niet zomaar een bakker

Niet elke bakker kan zich zo maar Echte Bakker noemen. Om Echte Bakker te worden, heb je een flinke dosis passie voor het vak nodig en we moeten aan strenge eisen voldoen. Daarom zijn we ontzettend trots dat we dit logo aan onze bakkerij mogen verbinden.

Wij zijn bewezen kwaliteitsbakker

De producten die wij in onze bakkerij volgens eigen recept maken, worden het hele jaar door beoordeeld door het Nederlands Bakkerij Centrum. Hierbij wordt een strenge kwaliteitsnorm gehanteerd. Wordt de norm niet gehaald, dan mogen we het logo niet meer dragen.

Wij hebben oog voor u!

In onze winkel(s) letten we op alle details. Goede hygiëne en klantvriendelijkheid staan bij ons op nummer één. Boodschappen doen moet een beleving zijn, zodat u als tevreden klant weer naar huis gaat.

Wij worden elke dag nog beter!

De drang om de lat elke dag hoger te leggen, dat kenmerkt ons als Echte Bakker. Samen met onze collega’s blijven we in gesprek over het vak en leren we van elkaar. Zo kunnen we ons blijven onderscheiden en u de lekkerste producten bieden.  

Historie

Sinds 1861

In 1861 is Bavel nog maar een klein dorp met weinig tot geen voorzieningen. Cornelis van Disseldorp uit Raamsdonk wordt in dat jaar door de bisschop gevraagd een bakkerij, een brouwerij, een herberg en een slagerij in Bavel te beginnen. En dat doet hij. In 1874 neemt zijn zoon Dingemans de zaken over. Hij runt het bedrijf tot 1912. Het jaar waarin zijn zoon, opnieuw genaamd Cornelis, de bakkerij overneemt.

Brood bakken

Deze Cornelis, de kleinzoon van de eerste Cornelis, sloopt de herberg en bouwt een huis voor zijn gezin en de bakkerij. De bakkerij is er tot op de dag van vandaag in gevestigd. De slagerij en de herberg heeft hij dan al van de hand gedaan en het bier brouwen doet hij dan nog alleen als hobby. Brood bakken is zijn lust en z’n leven.

De eerste bestelauto

In 1949 neemt zoon Jan de bakkerij over. Het brood bezorgt hij met paard en wagen en met de bakfiets. In 1957 koopt hij zijn eerste bestelauto; een Opel Record Olympia.

Groei

Vanaf de jaren zestig groeit het bakkersbedrijf gestaag. Jan opent een eerste filiaal op de Ginnekenweg en dochter Jenny maakt het tot een groot succes. Vanaf 1974 volgen er met behulp van zoon Kees meerdere filialen. De samenwerking binnen het familiebedrijf werpt z’n vruchten af, want de filialen worden allemaal met veel succes gerund.

Toekomst

De vijf generaties Van Disseldorp hebben in de afgelopen 150 jaar een solide fundament gelegd voor de jongste generatie. De zonen van Kees, Jan en Nick staan klaar om de bakkerstraditie voort te zetten.

Echte Bakker

Sinds 1978 mag Van Disseldorp zich Echte Bakker noemen. In dat jaar is het bedrijf namelijk toegelaten tot het Echte Bakkersgilde. Nog altijd moet het bedrijf, net als alle andere Echte Bakkers, continue aan de strengste eisen voldoen op gebied van brood en banket voldoen om tot het Gilde te mogen behoren. Elke maand komt Van Disseldorp met collega Echte Bakkers bij elkaar om ervaringen, recepturen en vakkennis uit te wisselen. Op die manier proberen ze het ambachtelijke vakmanschap naar een hoger plan te tillen.

Bijzonderheden

Lekkerste Brabantse Worstenbroodje!

Deze familiespecialiteit van Kees van Disseldorp heeft een belangrijke plaats in het assortiment. De receptuur van dit typisch Brabantse product gaat al veel generaties mee en blijft natuurlijk geheim. In 2005 heeft Van Disseldorp, De Echte Bakker de prijs: “Lekkerste Brabantse Worstenbroodje” gewonnen. Deze prijs wordt uitgegeven door Omroep Brabant. Een product om trots op te zijn.

Hofleverancier

Kees van Disseldorp is al de 5e generatie van de bakkersfamilie en de 6egeneratie wordt steeds meer naar voren geschoven om de ‘traditie’ voort te zetten. Niet voor niets komt het al meer dan ‘150 jaar voor de bakker’. Dit alles werd dit jaar (februari 2012) bekroond met de titel Hofleverancier, uitgereikt door de Burgemeester van Bavel.

Werken bij uw Echte Bakker

Gastvrouwen

16-32  uur/per week

Het ontvangen van de klant. De klant voorzien van productinformatie. Verpakken van brood en broodartikelen. Het afbakken van diverse broodproducten. Schoonmaken van de winkel. Flexibel inzetbaar in onze winkels ( Bavel, Ulvenhout, Breda en Etten-Leur).

Broodbakker

38 uur per week

Je beschikt over de kwaliteiten vin het bakkersvak. Je kunt zelfstandig werken. Kunt zelfstandig deegdraaien en brood bakken.

Reacties kunt u sturen naar: janvandisseldorp@hotmail.com

Van Disseldorp, De Echte Bakker

Dorpsstraat 97a
4851CL Ulvenhout
(076) 850 850 3
maandag 08:30 - 17:30
dinsdag 08:30 - 17:30
woensdag 08:30 - 17:30
donderdag 08:30 - 17:30
vrijdag 08:30 - 17:30
zaterdag 08:00 - 16:30
zondag Gesloten